сряда, 26 януари 2011 г.

Не желая да съм лоялен клиент

Е, вече прекалиха. То не бе SMS-и колко отстъпки ще получа и какви телефони ще взема, то не бе обаждания, как съм влязъл в програмата им за лоялни клиенти и да заповядам в офиса им, за да видя какво печеля. Да, за мобилен оператор говоря и по-точно за Глобул. Не е чак толкова лошо на пръв поглед. Обаче тези постоянни обаждания ми пречат на работата, дразнещи са, наред с всичкия спам покрай тях. Да не говорим, че аз съм лоялен клиент от доста години и си знам отстъпките, но офанзивата им започна преди няколко месеца. Разбирам, криза е, всеки се опитва да докопа клиенти, ама аз вече съм абонат и си плащам, друго от мен няма да докопат.
Затова реших, вече веднъж годишно ще закъснявам с плащането си към тях. Това е достатъчно, за да престана да бъда лоялен клиент и няма да ме тормозят толкова. Какво, като ще загубя няколко стотинки отстъпка от сметката си?
Единствено ме притеснява да не са измислили и някаква система за нелоялни клиенти и да ме почнат на нова сметка с тормоза...

четвъртък, 13 януари 2011 г.

Банго Васил - време е за ответен удар

Утре е Банго Васил, циганската Нова година. Време е да се подготвим за ответния удар, след нашите празници, така че вадете сурвакниците от шкафа и репетирайте сурвакарските пожелания.
Атаката ще започне от сутринта, с блокади на врати, църкви, автогари и всякакви сборни пунктове на братята. Налагайте наред, без да се стеснявате, като не пропускайте да поискате пари (започва се от 20 лева). Ако ви питат за какво са ви толкова, казвате за нови обувки, за лекарства, за всякакви неща от първа необходимост. Но не приемайте закуски, дори да сте плакали че нямате хляб!
Бъдете безочливи, така можете да пробудите състраданието към вас. Облеклото ви трябва да е по-скъсано, ако може с обувки на бос крак. Добре ще е да понастинете, като абсолютно забранени са всякакви носни кърпички, нека сополите текат, така е по-драматично. Даже се препоръчва да изпратите децата си да сурвакат, а вие си пийте ракийката в близката кръчма, където ще ви носят събраните пари.
Ако сега не си закърпим финансите, кога? Ден - Нова година храни ;)

сряда, 12 януари 2011 г.

България в Европа - статистиката за 2010 година

България в класациите на Европа по различни критерии:
1-во място по:
Разпространение на интернет сред тийнейджърите
Интернет-пиратство
Смъртност
Изоставени деца
Пушене
Аутсорсинг
Безработица
Милиардери

2-ро място по:
Разнообразие на животински видове
Спад на цени на имоти

3-то място по:
Културно-историческо наследство
Неплащане на данъци
Аборти
Спад на брутния вътрешен продукт (БВП)
Трафик на жени
Бедност

4-то място по:
Опасност на пътищата

5-то място по:
Нови молове
Автомобили на природен газ
Атаки в Интернет
Качество на водата за къпане
Най-чисти плажове
Свръхтегло

8-мо място по:
Брой неработещи и неквалифицирани младежи

14-то място по:
Продажба на бира

20-то място по:
Застрашеност от фалит

46-то място по:
Заплати

51-во място по:
Правене на бизнес

76-то място по:
Икономическа свобода

последно място по:
Продажба на музика
Гъстота на търговски площи
Конкурентоспособност
Борба с корупцията

Без коментар. Данните може да не са точни, защото са изваждани от статии в интернет.