неделя, 27 февруари 2011 г.

За най-гледаната телевизия

Много обичам БТВ. Любимата ми телевизия! Тази вечер даваха разтърсващата драма на Пламен Йоргов, който е бил осъден на смърт и осем години е чакал изпълнение на присъдата си. През това време обаче парламентът наложил мораториум върху смъртното наказание и той останал с присъда доживотен затвор. Даваха окаяното му лице и обясняваха как е осъдил държавата, защото лежи присъда, която не му е дадена в съд. Сравняваха законите в България с тези в Америка, както правят с целия ни живот и затова стигнахме до тяхната деградирала и гнила демокрация.
Повториха "този човек" няколко десетки пъти, изказаха се много хора в негова защита. И в цялата тази бълвоч някак си пропуснаха да споменат за какво е осъден. Нямаше кога, защото трябваше да изтъкнат човешкото в него и как целият му живот бил съсипан.
Нищо особено не е направил този човечец. Просто е изнасилил и удушил три деца. Майната им, ще направим нови, ама той е още в затвора. Докога?

2 коментара:

Анонимен каза...

И аз през цялото време, докато го слушах да обяснява колко са му провалили живота, си мислех: "А какво да кажат изнасилените или пък убитите от него - техният живот не е ли провален?" Условията в затворите ни наистина са кошмарни, но пък тяхното предназначение едва ли е да създава комфортни условия за живот на престъпници.

ateo каза...

Той май спомена по едно време, че е допуснал грешка. И сигурно е решил да я повтори до библейското число "три", за да може да се покае...